söndag 26 oktober 2008

Upp och ner...

...ur sängen hoppar Viggo! Igår var det dags för ny säng för honom. Bort bars spjälsängen och in bars en säng från IKEA, med stödbräda, så han inte ramlar ur. Han tassade fram och tillbaka ett par ggr i natt till oss...men somnade tillslut om i sin egen säng igen. Idag tog det en halv evighet att försöka få honom att sova middag för det var ju SÅ kul att kunna hoppa ner själv. Men skam den som ger sig. Tillslut sov han. Och han somnade själv utan gråt och tandagnissel. Den goda vanan att somna själv vill vi helst behålla..så att ligga bredvid och gosa till sömns känns inte som ett alternativ. Dessutom har jag inte direkt läge för det med tanke på Ellen. Är vi hemska föräldrar? Jaja..nu sover han iaf gott i sängen och ikväll somnade han utan bekymmer. Vi får se om det håller i sig.

Veckorna pinnar på. I fredags var det 2 månader till JULafton..Vad hände egentligen?? Längtar till advent, Lucia..Glögg, lussebullar och pepparkakor. Jag är en sån där som anser att man INTE kan dricka glögg redan i oktober. Nopp. Premiären brukar infinn sig till advent! Då ska det finnas hemmabakta lussebullar till eftermiddagsfikan. Och pepparkakor. Jag brukar inte baka dem själv men med tanke på Viggo så får det nog bli ett pepparkaksbak i år! Mys!

Nu ska Viggo ha en riktig hemmavecka! Det är höstlov och jag tyckte gott han kunde få vara ledig lite. Ser fram emot att inte passa tider..även om Viggo ÄLSKAR sin förskola. Nu börjar han bli så stor så att man kan få liiite info om vad han hittat på. OM man leder honom lite..*s* Frågar man honom vad han fått till middag så är det i 99 fall av 100 fisk..hehe! Inte särskilt troligt. Men han sjunger gladeligen här hemma: Blinka lilla stjärna, Bä Bä vita lamm, I ett hus...osv. Hur gulligt som helst!

Läggdags nu!
Natti!

söndag 12 oktober 2008

Söndag...

Söndagen bestod i vidare ringletarjakt. Utan resultat. Mycket tråkigt!

Mamma & Stefan var här på en snabbfika också. Mycket trevligt. Ibland kan jag fundera över varför vi hamnade i just Kågeröd med tanke på att det är ganska så långt till båda mina föräldrar. Ja det tar ju inte LÅNG tid att köra dit men mer spontana snabb-besök så där "vi kör inom på en kopp kaffe när vi ändå handlar" blir det inte riktigt. Tyvärr. Men flytta är jag inte sugen på. Jag älskar vårt lilla hus och jag trivs här.

Föräldramöte på Viggos förskola imorgonkväll, då ska Ellen ha barnvakt för första gången. Spännande! Farmor & farfar rycker ut! Tycker vi kunde behöva gå båda faktiskt. På dagen kommer min moster hit, trevligt med lite sällskap!

Nu blir det lite TV innan det är dags att sova.

lördag 11 oktober 2008

VAR är ringen???

Fredag kväll. Jag och Robban, och delvis Viggo, fixade köttfärspiroger till middag. Robban började greja med degen och kom på att det kanske var smartast att ta av sig förlovningsringen. Vilket han alltså gjorde...och la den på bänken. När pirogerna var på väg in i ugnen var ringen...BORTA! Viggo stod med så han kan ha gått iväg med den. Men vi har letat överallt: Har gått igenom soporna flera ggr, vänt upp och ner på hela nedervåningen, kollat i piroger, salldsskål...you name it. HUR kan en ring bara försvinna? NÅGON som är synsk eller nåt och vet var den ligger och trycker? ;-) Den e för stor för att Viggo skulle kunna svälja den...Hehe! Vi tog tom bort sockeln till alla köksskåpen. Där var en massa fynd..men INGEN ring. Vad kan ha hänt? Vi har letat i alla mjölpåsar och alla lådor och allt allt allt!!! VAD har vi missat? Känns så himla tråkigt...:-(

söndag 5 oktober 2008

Ingen utevana...;-)

Nej, det är nog den dystra sanningen! ;-) Gud vad sliten jag är idag efter gårdagens partaj! Kom hem halv fyra, trött men glad. Det var kul att komma ut och dansa en sväng i goda vänners sällskap! Men jag vet ju varför det inte blir så ofta längre. man orkar helt enkelt inte längre. Morgondagen finns runt knuten och man har inte bara sig själv att tänka på längre. Vad som känns underbart är att jag alltid längtar hem till Robban & kidsen när jag dansat någon timme. Jag är nöjd. Jag vill hem till dom som betyder något för mig. Ett gott tecken på att man är på rätt plats i livet tycker jag. Men att svänga sina lurviga då och då eller hitta på något annat som gör att jag känner mig som något annat än en mamma för en stund gör mig till en bättre sådan. Mamma alltså. I fredags hade jag en dag all by myself. Klippte mig, var på Väla. Har en sambo som aldrig någonsin säger nåt om jag vill iväg själv och hitta på nåt. Skönt. Man hör alltför många i sin omgivning (mammor då främst) som inte kan stava till egentid. Jag undrar varför det är så självklart att killen ska få tid för att sticka iväg och hitta på saker men inte tjejen....I många fall.

Jaja, nu väntar mys med barnen ett par timmar sen blir det pizza och cola när dom somnat. På tal om att sova så sov Ellen 20-05 inatt, åt, somnade om och sov t 8.30. Skönt. Fortsätt gärna så Ellen!

Imorgon blir det nya tag med träningen. Ska gå på kvällen med Jeanette. Har hittills minskat 4 kg, 4 cm i midjan och 2 cm på varje lår! Det går iaf på rätt håll..