fredag 21 november 2008

Så var det med det roliga...

Jaha, jag som sett fram emot min "spa-behandling" SÅ mycket och SÅ länge! Igår ringde dom och meddelade att hudterapeuten var sjuk så det fick ställas in. Ska dit den längre fram i december istället..så nu får vi hoppas att alla är friska då. Så himla typiskt. Jag som hade sett fram emot en stund med lugn och ro och en lunch på favorit-fiket efteråt.

Dessutom: Jag och Robban skulle ut och äta imorgonkväll..nu är Ellen dock inne i någon period då hon vägrar sova om kvällarna och mest är ledsen och främmande för de flesta. Alltså kan och vill vi inte lämna bort henne då. Ytterligare en grej som får skjutas fram. Jaja, som sagt, restaurangen står väl också kvar hoppas jag.

Dagens ord: Den som väntar på något gott...;-)

söndag 16 november 2008

Låååång!



Ellen är lång. 70 cm närmare bestämt. Och 8220 g tung! Min lilla goding!! Nu förstår jag varför fleece-overallen börjar bli trång. Det blir till att bege sig ut och köpa en ny overall till lill-snofsan. Har hittat en röd och vit på antingen Kapp Ahl eller Lindex..Minns inte vilket. Vill ju inte ha en rosa! Nya strumpbyxor behöver hon också. 62-68 ser ganska kul ut på henne! ;-)

NÄR ska Viggo återgå till att sova längre på morgonen? Just nu har vi morgon mellan 5-6. Och det spelar ingen roll hur mkt/lite han har sovit på dagen. Han ska upp ändå. Sen är han dödstrött klockan 9 på fm och på ett sjuhelsikes humör (värre än vanligt, humör har han ju ändå;-))! Det enda som hjälper är i regel att gå ut. Bilden är just från en sån dag i förra veckan..Ut i skogen och röj istället för att sitta inne och gnälla!

Ibland funderar jag på vilken enorm skillnad det är att jobba på jobb och vara hemma med barnen. Och i ärlighetens namn så är det lika mkt jobb fast på olika sätt. Och detta trots att jag ändå jobbar med barn även på jobb. Sen känner jag ett styng av SORG när jag inser att tiden fram tills jag börjar jobba kommer att gå så fort. Det gäller verkligen att ta tillvara den här tiden för den kommer aldrig igen.

torsdag 6 november 2008

Ljuvliga dofter...

...sprider sig i köket just nu. Har precis bakat sådär en 45 kanelsnäckor/kardemummasnäckor. Mums! Det får helt enkelt bli ett sånt onyttigt mellanmål idag när Viggo kommer hem. Kalas för Robban på lördag. Denna gång får det bli fika. De senaste kalasen vi haft har vi stått med mat & grej så denna gången får det räcka med kaffe. Kanel/kardemummasnäckor och sockerkakor är bakade. Ska fortsätta med lite annat imorgon. Kul att baka. Förr bakade jag ganska mkt men tiden har inte riktigt infunnit sig nu.

Ute känns det som man ska blåsa iväg. Det är riktig höst idag. Himlen var alldeles mörk och man bara väntar på att de tunga molnen ska börja släppa ner nåt vått..Vinden viner i träden och man fick kämpa rejält med vagnen för att ta sig till förskolan med Viggo idag. Men det är ju bra träning. Och det behöver jag. Speciellt om jag ska äta kanelbullar till mellis när Viggo kommer hem. Eller när jag hämtat hem honom, för att vara korrekt! Ska ut och gå ikväll också. Denna och förra veckan har varit lite slappare på både tränings- och matfronten. Har lite kommit in i en svacka. Men det kommer jag väl snart ur hoppas jag. Nya tag snart igen! Om någon har lite nyttigare och enklare lunchtips att dela med sig av så mottages de tacksamt!

Kram på er i blåsten!!

onsdag 5 november 2008

Vinterjacka?

Viggo är försedd med overall och varmt ställ med jacka och termobyxor för kallare lekdagar..Det vi saknar är en snyggare jacka han kan ha när vi ska iväg..och inte bli smutsiga. För smutsig blir han ute i lekartagen. Är det NÅGON som har förslag på var man kan hitta en snygg, inte alltför dyr vinterjacka till en tvååring? Isåfall mottages förslag tacksamt.

Saker verkar ha en tendens att försvinna i det här huset. Ringen är fortfarande helt borta och nu har jag lyckats göra av med måttbandet. Jag mätte ju och höll på för att se om mina promenader ger resultat. Nu kan jag inte hitta det. Alltså har jag inte en aning. Vad jag däremot vet är att jag nu gått ner 5 kg och har 1.5 kg kvar tills målet inför julen. Dessutom går en hel del av mina jeans numera att knäppa igen. Men det innebär ju inte att jag ser klok ut för det! Sen har jag 5 kg till som ska bort under våren. Men en sak i taget.

Idag när jag lämnade Viggo på förskolan kräkte ett barn inne på avdelningen. Personalen trodde det var vällingen som kom upp. Och det hoppas jag ju verkligen. För magsjuka vill vi inte ha. Så fort det börjar gå så får prinsen vara hemma. Minsann. Peppar, peppar så har Viggo klarat sig förvånansvärt bra i höst från sjukor. Han har bara varit hemma en gång pga sjukdom. Än så länge. Nu är det inte direkt läge att vara sjuk heller. Det blir full rulle från fredag till söndag: Viggo ska sova hos farmor på fredag, på lördag har vi kalas för Robban och på söndag är det två farsdagsfiranden! Full rulle!

Nu ska jag ta en skvätt kaffe till innan lill-snuttan vaknar!

söndag 2 november 2008

5 månader. 5 år.


Ja...imorgon blir Ellen 5 månader. Kan det verkligen stämma???? På riktigt? Jag menar...nyss låg jag ju på förlossningen och väntade otåligt på att få komma ner till OP och träffa min bebis. Vad hände? Jo...sommaren försvann i ett nafs, september gick, Viggo blev 2 och kom in i värsta trotsåldern...han började prata i långa meningar och är jätteduktig. Ellen började vända sig från mage till rygg. Hon jollrar och pratar. Och sover inga längre stunder på dagen. Sådär en 30 minuter i stöten är vad hon känner för. Oktober gick utav bara farten och helt plötsligt, igår, så var det NOVEMBER. Herre jisses. SNART har jag ingen bebis längre. För ska kommande 5 månader gå lika fort så...Nu äter hon glatt lite puréer och tittar väldigt längtansfullt efter VÅR mat. Storebror är toppen och får henne att skratta.


5 år. På fredag har jag och Robban varit ett par i 5 år. Jahapp. Det gick också fort. Under den tiden har vi hunnit med en lägenhet, en förlovning, 2 hus och 2 barn. Inte illa. ;-) Och en massa annat så klart. Inte trodde jag det när vi dansade på Sjöcrona den där kvällen då det inte alls var meningen att vi skulle dit! Meeen...en middag med spagetti och köttfärssås..(hahah, jo det ÄR sant) ledde till fler middagar och ja...sen blev det som det blev. och det är jag tacksam för. Jag har den bästa man kan tänka sig! Älskar!

Någon som har en festlig meny till en god middag så mottages förslag tacksamt. Viggo ska få sova hos farmor på fredag och vi ska äta nåt gott. När Ellen somnat.

Grattis säger jag också till Robban som blir 33 på tisdag! Puss!