lördag 30 oktober 2010

Befriad!


Nu är förbandet borta! Jag är som ni ser blå och svullen och ser ut som jag blivit överkörd eller nåt men jag slipper flera meter förband i alla fall. Blåmärkena kommer jag att ha kvar länge. Det finns visst någon salva som hjälper mot dem så de försvinner snabbare. Har dock inte införskaffat den än. Tur det inte är bikinisäsong än!!! Är så himla glad över att ha tagit det här beslutet att ta bort det. Jag har haft extrema komplex för mina ben. Och visst..de är långt ifrån perfelta men nu kommer jag åtminstone att våga ha shorts på mig igen! Nu har jag mått dåligt över detta i över 10 år. Hoppas att slutresultatet blir bra också, men jag har en känsla av att Citadellkliniken i annat fall fixar tills jag blir det. Utan kostnad, för det ingår tydligen! :-) Ska köpa en snygg kort kjol och en ny bikini till våren. Så, som ni förstår, när jag väl känner att benet är helt ok så är det träning som gäller igen. Hade ju kommit igång så bra innan jag fick ont i ryggen. Får väl börja om..Men det lär inte bli så länge jag ska ha stödstay-ups dygnet runt....Inte så praktiskt precis. Fortsatt trevlig helg, nu ska jag fira med ett glas vin...till!

fredag 29 oktober 2010

Helgen står för dörren....

Underbart, ska bli skönt att vara hemma med familjen i helgen. Vi har just inget planerat vilket känns otroligt skönt. Imorgon hoppas jag på att få lov att ta av mitt förband. Eller får får jag ju men jag hoppas att jag kan göra det utan att det blöder och så.

Är så trött, så trött idag. Sovit i två timmar i natt, kan inte somna på kvällarna. Vaknade när barnen vaknade sen och oj vad tung jag var i huvudet. Lättirriterad, ont i foten och pms:ig på en och samma gång. Mitt humör var inte det bästa...märks direkt på barnen, deras humör blev inte direkt så gott heller. De bråkar otroligt mycket just nu..Ellen tetas enormt mycket, spottar på Viggo och han blir jätteledsen och ger igen lite mer hårdhänt. Sen är cirkusen igång. Viggo har ju ett häftigt temprament och är en känslig kille som lätt blir arg och frustrerad...men Ellen får igång honom i 9 av 10 fall hemma just nu. Trots det så har jag såklart världens goaste barn. Vad gjorde jag innan de kom?

I veckan som kommer fyller Robban 35 så jag måste försöka ta mig ut i helgen och fixa present. Jag vet vad jag ska köpa men det ska ju ordnas också....Nästa helg blir det kalas, ska bli roligt att träffa alla. Nähä...nu ska jag försöka vila en stund så jag inte somnar innan idol ikväll.

tisdag 26 oktober 2010

Höstkostym

Bestämde mig för att ge bloggen en höstigare outfit. Varmt och mysigt ser det ut tycker jag. Är förresten hemma resten av veckan. Blev tvungen att ha förbandet på några dagar extra pga blödningen. Suck. Är tröttare än trött idag. Natten till igår var Ellen vaken jättemkt och i natt har jag själv haft svårt att sova. Får passa på att vila lite extramycket idag.

Imorgon ska jag lämna barnen på förskolan..ska bli spännande att se hur det går att köra bil.... :-/ Har svårt att böja benet pga av allt förband. Tur det inte är så långt dit. Ska försöka mig på att leta fram lite bilder till fotokalender idag. Om jag orkar.

Tick tack..

Mitt ben har börjat blöda...eller rättare sagt igår när jag skulle fixa till förbandet som skavde och kasade började det blöda. Suck. Väntar nu på att Citadellkliniken ska öppna så jag kan ringa och fråga vad jag ska göra. Skulle ju ta av förbandet imorgon och börja jobba på torsdag sen. Frågan är om jag kan göra det nu. Rysligt vad tiden går långsamt när man bara sitter och väntar. Tick tack.

söndag 24 oktober 2010

Förändring


FÖRÄNDRING. Mitt nya ledord. Alla mina timmar i soffan de senaste dagarna har fått mig att reflektera över både det ena och andra. Förändring är mitt nya ledord. På många plan. Hösten är en bra tid för förändring. Har jag bestämt.

lördag 23 oktober 2010

I love light





Det här älskar jag med hösten och vintern. Alla tända ljus! De två nedersta bilderna tog jag från mitt soffläge här i väntan på man och film! Har gått och förälskat mig i en lykta från Åhléns men den är slut precis överallt i närheten. Ingen som vet hur/var jag kan få tag på en sån här? Översta bilden i inlägget. Ljuslykta "stad". Vill ha!

fredag 22 oktober 2010

Sjukskriven

Jahapp...detta känns ju småskumt. Ligga hemma själv och bara vara. I onsdags var det dags att åka till citadellkliniken i Landskrona för att fixa till mitt åderbråck. Kom dit 7.30, fick prata med Lotta, mkt trevlig sköterska! Fick komma upp till mitt rum, fick duscha och byta om till morgonrock! Sen blev jag matad med värktabletter och lugnande. Låg på sängen och slöade och tittade på Tv en stund innan jag fick åka ner till OP. På operationsrummet fick jag kanyl i handen och sen kom Johan som skulle operera mig och markerade operationsområdet. "Nu börjar jag med narkosen", sa sköterskan. Kände inget först sen började lamporna i taket flytta sig och sen minns jag inget mer förrän jag vaknade igen! :-) Opererad och klar! Sov mest på förmiddagen, fick frukost vid 11 sen somnade jag om igen. Gott att få sova ostörd! ;-) När jag ätit igen, kollat lite mer tv och börjat bli rastlös fick jag åka hem strax innan 15! Mår bra men har dock ett blått ben som börjar bli väldigt ömt, aj!

Ellen har sovit hos min moster i 2 nätter och ikväll kommer hon hem. Viggo har verkligen saknat henne vilket han sagt flera ggr. Ska bli mysigt att ha hem henne igen, nu är det snart helg för hela familjen. Skönt! Blir en lugn sådan, jag är inte så pigg på att hitta på så jättemkt!

söndag 10 oktober 2010

Vanlig söndag

Härligt med höst! Sitter vid köksbordet, det sprakar fint i kaminen, de tända ljusen fladdrar och här sitter jag med en kopp kaffe och värmer mig. Barnen ligger i sängarna och sover middag. Trots att Viggo hunnit bli 4 är han ofta beroende av en middagslur ändå. Han går ju gärna på helvarv när han är vaken så jag tror det hänger ihop med det. Han har varit på plask och lek idag men ville tydligen knappt vara i alls. Suck. Trötthet och frusen tydligen. Han fixar som sagt inte att vara trött. Inatt har han vaknat flera ggr och kommit till oss så hans sömn är ju inte som den borde riktigt. Jag och Ellen tog en promenad till affären nu på förmiddagen sen var vi ute och lekte. Grillade korv till lunch idag. Solen visade sig innan, härligt. Nu är det dock jättemkt moln så det känns bra att sitta inne nu! Hoppas min rygg snart blir bättre! Men att träna i veckan känns lite avlägset dock!

lördag 9 oktober 2010

Helg!


Njuter av att det är lördagkväll! Igår var Robban ute med jobbet och jag och barnen hade fredagsmys från att jag hämtade dem vid 14 tills de somnade i soffan vid 21. Började med att gå på fik. Det är inte ofta jag gör det ihop med barnen men det var riktigt mysigt! Hem och duscha, göra pannkakor, plocka & fixa. Sen popcornsdags och efter ett misslyckat läggningsförsök tittade vi alla på IDOL. Till sist somnade Ellen PÅ mig och Viggo i soffan. Idag har vi varit i skogen och vandrat...Mysigt men Viggo plumsade i Finnstorpsdammen och blev dyngsur om foten, hehe! Eftermiddagen spenderades oxå ute men mer på hemmaplan. Cyklade, fixade lite ute och njöt av solen och det underbara höstvädret. Imorgon är det plask och lek för Viggo vad som händer sen står än så länge skrivet i stjärnorna! :-)


Har fått någon form av ryggskott, hyfsat irriterande måste jag säga! Har inte kunnat träna denna veckan. Imorrn ska jag försöka promenera lite och i veckan som kommer VILL jag träna sen kommer jag att ha ett uppehåll eftersom jag ska operera bort mitt åderbråck om en och en halv vecka. Längtar!! Ska bli helt underbart att ha snyggare ben nästa sommar!!!