torsdag 29 november 2012

Adventsstämning

Det blev en del inköp på kvällens julstämning, lite pynt och lite blommor. Imorgon och på lördag ska det göras adventsfint här hemma, det ska bli mysigt. Nu har jag krupit upp i soffan med lite glögg! Ha en fin kväll!

Hej på er!

Jag har varit trött och haft migrän i början på veckan, därav avsaknad av inlägg. Igår var jag dock på benen igen, är dock trött fortfarande. Igår fick jag handlat flertalet julklappar, dessutom till 20-25% rabatt när köpcentrat i närheten hade kundkväll. Lite smågrjor kvar att fixa nu bara. Idag hade vi knappt några barn på jobb, jag plockade ut en semesterdag och hämtade barnen tidigt. Skönt!

Ikväll ska jag på mys i blomsteraffären här i byn. Det brukar vara jättemysigt, fint, stämningsfullt och gott! Kikar kanske in lite senare igen, tjingeling!

måndag 26 november 2012

Titta, hon cyklar!

I Fredags på förskolan knäckte hon koden och cyklade utan stödhjul. Vilken tur att Robban hämtade samtidigt som hon lyckades för första gången. En något stolt tjej!

söndag 25 november 2012

En härlig, härlig helg!







Igår firade vi svärmor som har fyllt 60 år! Grattis! Vi bowlade med hela Robbans familj, 17 personer var vi och det var riktigt roligt och trevligt. Barnen tyckte också att det var roligt, jag märkte definitivt att det var sådär en 15 år sedan jag provade sist! :-) Det hela avslutades med julbord och en svärmor rörd till tårar som blev sååå glad för fotografiet som hennes barn hade varit och fixat hos fotografen!

Idag har vi (läs Robban) putsat fönster och jag har skrubbat duschen och kollat över adventsstjärnorna. Jag fick en välbehövlig paus sen när jag fikade med Pernilla. Vi träffas inte så ofta men vi hinner med att catcha up ganska bra under våra långa lattefikor. Tack för all input, alla råd och alla skratt!

Vinterfeeling

Tycker denna är så bra! Hörde den på i Rix morron zoo, var tvungen att köpa skivan, jag fick gåshud av alla stråkar och texten, lyssna! En del går till Childhood när man köper den...känns ännu bättre!

lördag 24 november 2012

Vad det handlar om!


Så himla klokt av Olga Rönnberg nedan:
 
 
"Snart har vi julafton, om en månad.
En gång i tiden (thank God att jag lär mig och är villig att förändras) så skulle jag sagt så här: välj med omsorg det ni äter på julafton.
MEN! idag säger jag :ät precis vad ni vill på julafton MEN se upp med resten av december- det är där fällrona ligger: julbord på julbord, Lussebullar på Lucia och hela december, pepparkakor varenda advent- ni vet själva.

Det är inte vad du äter mellan jul och nyårsafton som räknas utan från nyårsafton till jul. Läs igen.
...

ÖVERALLT kommer det stå vad man ska välja på julbordet, vänta bara och se. Dietisterans råd, kostrådgvarnas råd, alla randoms råd osv osv. Att följa alla dessa råd kommer bara ge dig dåligt samvete och ångset när du väl ska fira julafton med dina nära och kära. Det är ett fängelse!

Sluta tänka i termerna "diet" och börja tänka mer "balans".
Vill du träna på julafton? Go on. Men bara för att du vill det, INTE för att gottgöra något, inte för att förbränna det du ätit på julafton (du kommer ändå inte i kapp,det krävs rätt mycket träning)

Tänka lax och skinka och hoppa korvar? God! hur många korvar orkar man äta anyway? Det handlar om en enda dag per år.EN. En sak om du inte gillar prinskorvar och avstår men en annan om du gillar prinskorvarna men suckar: alla äter men jag kan inte. Vaddå inte kan? Det är det som är problemet!

Kom igen, njut av maten, familjen, Kalle Ankan, men dagen efter: tillbaka till rutinerna.

Nu pratar vi balans."

Skokärlek!



Har letat efter liknande hela hösten men inte hittat som känns helt hundra. Så kom en försäljare till jobb..och vips, de satt som gjutna på fötterna, enormt sköna och snygga! Väldigt nöjd med dessa skor. De kommer från JOBI!

fredag 23 november 2012

Välkommen fredag!

 
 
Vad härligt med fredag! Jobbat länge, men det är sånt tempo på jobb så tiden hinner aldrig bli lång! Rotsaksgratängen står i ugnen, ryggbiffen ligger och blir lagom temperatur innan stekning och vinet är upphällt. Viggo bad nyss om att få lägga sig men Ellen sitter uppe med oss ikväll! Imorgon väntar bowling och middag med hela Robbans familj. Jag har inte bowlat på säkert 15 år så det ska bli roligt. Vi får väl se vad barnen tycker efteråt! Ha en finfin fredagskväll!

onsdag 21 november 2012

En smula tidigt!?

 
 
Alltså, var ute och gick en långsam runda med min granne nu ikväll..visst längtar jag efter advent och ljus, men i min värld är det lite tidigt att sätta fram stakar och stjärnor redan!!?? Fanns hur många som helst i vår lilla bys alla fönster. Men jag står på mig, här kommer de inte upp förrän till nästa helg! Nu kör vi lillördag, all in-glögg och brie, såklart!

måndag 19 november 2012

Det gör ont!

Har troligen drabbats av en muskelbristning eller liknande. Upptäckte ett ömt och svullet blåmärke på baksidan av låret igår när jag varit på zumba och promenad med grannen. Aj, aj! Stort som en snusdosa. :-(  Lindade benet, tog en alvedon och gick och la mig. Bättre idag, inte ömt men blått och lite svullet än. Goodbye träning av benen. Suck! Känns som jag har otur, jag som ville gå på zumba imorrn! Möjligen en promenad men inget mer som belastar benet, har inte en aning om man får/kan anstränga benet. Har i allafall haft en trevlig fikastund med en sjukskriven kollega, Gi-sallad och kaffe, (inte ihop dock!) kan inte bli fel!

söndag 18 november 2012

Skåptömningsgryta och finfin söndag




Ellen-bus och jag blev visst ensamma på förmiddagen, Robban och Viggo är och...just det- fiskar! Och tydligen hade de fått upp en del rödingar redan. Vi var ute och tog lite kort till julkorten i småregnet. Viggo var färdigfotograferad sedan innan, i år blir det inte båda barnen på samma kort, beställde istället julkort där man kunde klistra in två foton, smidigt! Kortet på Ellen ovan är dock inte det jag valde ut, här ser hon mest ut som en riktig Ellen-bus! Och busloppan är nu hos Elin och leker och jag har gjort en massa nyttigheter här hemma: tvättat, beställt julkorten och förberett middagen. Grytan kokar på spisen och allt Robban behöver göra är att sätta på potatis och morötter medan jag är på zumba ikväll! Nu tänker jag dock kasta mig över senaste Topphälsa, lite kaffe och nåt mellanmål som kan passa innan träningen. Hoppas ni har en lika fin söndag som jag! Livet ä'r fint!

lördag 17 november 2012

Nybakat








Första satsen lussekatter bakade, jag och barnen har fixat det när mannen varit och tatuerat sig. Mysig gofika i soffan med varma nybakade bakverk, kan det bli bättre? Baket fortsätter senare då det blir hemmagjord pizza. Härliga oplanerade lördag! Maten på Marias Tapas var verkligen god och prisvärd och stället supermysigt. Jag och Robban blev sugna på att prova hotellet som även driver restaurangen i framtiden. Breaking Dawn var bra men absolut inte bäst i serien även om det var ett värdigt slut! Roligast av allt var att vi träffade en gammal kompis till mig som jag inte sett på evigheter. Att de dessutom hade platserna intill oss på biografen gjorde att vi fick tillfälle att prata under reklamen och uppdatera oss om vad som händer i våra liv. Middag snart tyckte vi båda!

fredag 16 november 2012

Trevlig Fredag!

Tjingeling på er!

Hur har ni det denna fredag? Jag ska snart bege mig till stan, lite tapas och film i form av nya Twilightfilmen. Enligt kritikerna är den inte mycket att se men vi får väl se, det är ju liksom upplösningen! Idag kom mina doftljus som jag beställt här! Imorgon ska jag preimärtända dem. Det ena ljuset som enligt beskrivingen ska dofta "min bästa julmorgon" ska jag dock spara lite på!

Bilden lånad av Tofsar & Ting

torsdag 15 november 2012

Premiär!

Nu kan vi glögga hur mycket vi vill! Är en riktig glöggoman och nu är första koppen drucken. SÅ gott. Grythyttans kan jag rekommendera. BLOSSAS 12a får jag också ta tag i att testa snart.

Lämnade Ellen i Helsingborg ikväll och värre dimma än på vägen hem har jag aldrig varit med om. Usch, jag såg ingenting. Jobbigt att köra på en väg man inte kan så bra när man ser de två närmaste mittstrecken och inte längre! Helt klart värd lite glögg efter den pärsen!

onsdag 14 november 2012

Julig smak

Brie+pepparkaka=sant! Lite jul och lite brie. En favorit. Nu ska det bara fixas glögg och lusskatter med. Det ser jag fram emot...!
 
Hoppas ni har en bra onsdagskväll. Jag har hamnat i soffan efter att ha läst för barnen. Lejonkungen blev det idag. Viggo lånar bok i skolan varje vecka och har i läxa, vi läser, han ritar och återberättar. Gillar denna klassiker mycket!
 

måndag 12 november 2012

Fotograf

Den här bilden tycker jag är en ganka rolig idé till tackkort i bröllopssammanhang! Jag undrar just om vi får några bilder med både oss och barnen på sammtidigt på vår bröllopsdag..kan se två tjuriga barn framför mig som den dagen väljer att inte delta på nåt vis....ve och fasa! Vem som ska fotografera oss på bröllopet har länge varit självklart! Min vän Pernilla tar underbara bilder, kolla bara detta inlägg! Så givetvis ska hon försöka fånga oss och tokiga familjen på vår dag nästa år! Bilden ovan är dock inte hennes, den har jag googlat fram alldeles på egen hand! ;-)

söndag 11 november 2012

Fars dag




 
Firar inte fars dag jättemycket, lite kommersiellt och träffas kan man ju göra när som helst, inte bara för att affärerna ska tjäna pengar. Men lite myspys kan man ju dock ha! Barnen bestämde själva vad pappan i familjen skulle få: ostbågar och lakrits. De är så stora nu och uppskattar att själv få välja presenter en dag som denna. Viggo arrangerade en påhittad bana till pappan: Utklippta pilar som han klistrade fast i golvet sen gömdes paketerna och Robban fick följa pilarna...Påhittigt värre! ;-)

Lördagsdessert

 
 
 
 
 
 
 

Mmmm, denna paj är så god! Citronmarängpaj. Den är även god att göra utan marängen. Servera den med glass när den kommer direkt från ugnen. Igår hade vi svärföräldrarna på besök, väldigt trevligt. Mysigt att kunna sitta och prata i lugn och ro. Barnen var såå trötta och somnade efter pajen- Viggo i soffan och Ellen på en filt på golvet.

Fixa själv

Just nu är jag alldeles varm i hjärtat. Viggo är och leker med en kompis, vilket i sig inte är så konstigt även om han ännu inte gör som många jämnåriga som leker med kompisar varje ledig stund. Han är för trött för att orka med det och har behov av lugn och ro. Men leker med kompisar gör han hur som helst lite då och då. I veckan hade han och en klasskompis tydligen bestämt att de eventuellt skulle leka idag och för första gången lyfte han själv luren, slog numret och ringde, frågade och bestämde ihop med sin kompis. Glädjen i hans ögon när han traskade iväg för att leka är obetalbar! Ett litet steg i det stora men ett stort för Viggo! ;-)

Söndagsfrukost






Åååh! Behöver jag säga nåt mer? Goda amerikanska pannkakor till frukost. Har varit sugen på att testa länge och idag gjorde jag det. Himmelskt goda, så man smäller av en smula. Lönnsirap och blåbär till och lite blåbär i smeten. Testa säger jag bara!!!

lördag 10 november 2012

Mitt i lördagen




Sambo och son fiskar, jag och Ellen sitter just nu uppkrupna i soffan, tittar på "Lotta på Bråkmakaregatan", äter choklad från Åre chokladfabrik och bara myser. I förmiddags har vi pysslat, Ellen köpte en pysseltidning med jultema i affären och har gjort en prinsess-julstrumpa och fotoram. Vi har fixat citronpaj till kvällens dessert, slagit in farsdags-presenter och handlat en HYACINT! Ja..jag kunde inte låta bli. Visst blev det fint!? :-) Ikväll kommer svärföräldrarna på lite middag, då står grillat på menyn, fläskfilé fylld med basilika, mozzarella och soltorkade tomater. Mums. Här har grillen inte åkt in än!

fredag 9 november 2012

Hej på dig fredag!

Du är så välkommen fredag! Här kom man hem till ett nystädat hus som jag och Robban fixade igår. Vi brukar försöka göra det torsdagar, så skönt med rent och fräscht till helgen. Det är härligt att hämta barnen tidigt sista dagen i veckan, vi började med att kalasa på lite fruktsallad! Vi har tänt en massa ljus och bara myser.. Resten av dagen blir lugn, nu film i soffan, sen god mat, vin, x-factor och familjemys.

torsdag 8 november 2012

Jag vill inte kraxa mer!!!!

Nu blir jag sur! Jag har i princip tappat rösten helt...igen!! Hur kul är det? Går runt och kraxar som en kråka, det är inte helt lätt med det jobbet jag har kan jag säga. Viggo är dock väldigt hjälpsam..."Jag ska göra som du säger hela tiden så du slipper prata". Omtänksamt. Eller väldigt smart...Han är ganska duktig på att stänga öronen annars och man får ofta påminna sådär en faslig massa gånger och det blir sura miner. Nu var han dock som en sol och sååå omtänksam. Funderar starkt på att fejka röstlöshet 24/7 ;-) Bilden är från semestern i somras och första egenfångade fisken. Många till har det blivit sedan dess!

Jag blir bara så trött på det här med min hals och röst. Zumba i tisdags sedan dess har jag allt vackert fått passa vanlig träning. Lugna promenader går bra men ger ju knappast så mycket ur ren träningssynpunkt även om det kanske är bättre än inget. Men, men kanske det kan vara både lugnt OCH att man kan få vara frisk på samma gång!?

onsdag 7 november 2012

1 månad

Idag är det exakt en månad tills jag ska börja på nya jobbet! Tiden går faktiskt riktigt fort och det är skönt. Börjar få det mesta avslutat som ska vara avslutat innan det är dags. Jag undrar hur många tårar jag kommer att fälla när jag slutar den här gångem , jag är sämst på avsked, även om det är självvalt....:-( Och blödig i största allmänhet.

Nu är tyngsta delen av veckan gjord, tre långa dagar i sträck, nu är det nedförsbacke resten av veckan, slutar 13 både torsdag och fredag! Yeeeeyh! Ser fram emot sköna, lediga eftermiddagar. Måndagen börjar jag inte förrän 14 eftersom Viggo ska på läkarbesök...Långhelg med andra ord, skönt!

Promenix med Jeanette avklarad och strax kvällsfika och New Moon! Ha en skön lillördag!

tisdag 6 november 2012

Hej svejs!

Så har tisdagen gått i ett rasande tempo. Svisch bara så var det kväll. Man hinner liksom inte ha tråkigt. Barnen fick en lång dag idag, som tur är hör det inte till vanligheterna att de är på förskolan till 17 men idag var Robban på kurs så då fick det blir så. Kvällen blir så himla kort...Förstå dock de som behöver ha sina barn länge på förskolan och det är det något med kollegor som kan irritera mig så är det när man tycker en massa om föräldrar överhuvudtaget. Speciellt barn som är länge på förskolan eller får ändrade tider höjs det på ögonen åt Vi är ju trots allt där för barnen...

Jag har precis kommit hem från zumba, det är så himla kul! Nu väntar en sen middag, vill inte äta middag innan jag ska dansa men NU är jag hungrig!


 
Edit: Haha, det föll visst bort att jag skulle kolla på Twilight, därav bilden!!!

måndag 5 november 2012

Hej på dig nya vecka!

bild:http://hejjaerika.blogspot.se/
Måndag, november och hösten rusar på i ett fasligt tempo! Det har gått upp och ner med min träning (därav sällsynta inlägg om denna) senaste tiden, haft så mycket annat på kvällarna, möten och annat som fått gå före. Visst har jag tränat varje vecka, absolut, men inte som jag VILL egentligen. Står lite stilla med speciellt styrkan, det blir för sällan just nu för att ge resultat. Men jag håller åtminstone igång! Nu verkar det vara lugnare med möten och så så nu kör vi på igen!

söndag 4 november 2012

Haft en fin helg......!

 

Den enfaldige mördaren var en riktig höjdarpjäs, ömsom gråt, ömsom skratt. Man går inte på teater så väldigt ofta tyvärr men det är verkligen värt varenda krona! God mat på italiensk restaurang som avrundning på det hela. När vi kom hem tittade jag och Robban på "Så mycket bättre" och somnade inte förrän vid tre i natt....Lite seg nu. Vi firar Robban som fyller år idag och innan barnen hämtades käkade vi frukost på favoritfrukoststället i Helsingborg. Mums! Ikväll firar vi vidare med god middag och kladdkaka! Ha en soft söndag!