lördag 28 december 2013

Allt på en gång!


Titta! Äntligen klippt och färgad. Möööörkbrunt upptill som övergår i rött nertill. Jättenöjd! Klippte så lite som det var möjligt på längden, trivs väldigt bra i mitt långa hår! Om en timme ska jag fixa ögonbryn och småfix och imorrn ska jag ta bort mina gelenaglar och ha mina egna ett tag. Om jag "överlever". Man vänjer sig fort vid att ha snygga naglar. Vi får väl se hur länge jag tycker det är okej! ;-) Det blev väldigt mycket egenfix nu på en gång...! Helrenovering! ;-)

Att vara sist på bollen

Djup koncentration. Total lycka. Jag tror vi har varit sist i hela byn att skaffa platta. Vilket har varit ett väldigt medvetet val. Nu fick vi dock en iPad i julklapp och det finns ju väldigt mycket bra appar för barnen. Det gäller att välja rätt i djungeln bara. Bra att man har mycket med sig från jobb, vi har fått mycket utbildning i ämnet senaste året då även förskolan använder iPad som verktyg! Vill tipsa om pappas appar.se. Där kan man hitta det mesta!

torsdag 26 december 2013

God fortsättning!





God fortsättning på julen! Vi har haft två fantastiskt mysiga dagar med julfirande, god mat, släkt, paket och mys! Idag blir det lugnt, lite småfix, soffan och gymmet. Vi är lite trötta....:-/

lördag 21 december 2013

Lördagsbestyr


Blåst och regn! Brr. Inte alls skönt. Men en fin gran hittade vi hur som helst. Barnen sågade själv ner den (med liiiite hjälp) och Tomten träffade vi också. Efteråt värmde vi oss med fika i stugan där det eldades i spisen! Det är så mysigt att köpa gran så här. Nu är granen klädd och så fin!

Skinkan är griljerad och imorgon återstår lite julgodisfix. Och träning. 

Måste också berätta om den goda köttbiten jag tillagade idag. För ett tag sedan när vi handlade köpte vi fel kött. Vi fick med oss fransyska hem. En inte alltför ädel bit av kossan. ;-) Sist vi lagade denna köttbit blev det skosulor-gick inte att äta! Så nu fick jag leta lite för att få fram vilket tillagningssätt som var mest optimalt. Masserade in hela köttbiten med en blandning av hackad färsk rosmarin, vitlök, flingsalt, peppar och olivolja! In i ugnen i 125 grader i ett par timmar, tills innertemperaturen var ca 60 grader. Alltså. Det blev så gott! Serverade med vitlöksdoftande potatisgratäng och sallad. Mums!

torsdag 19 december 2013

Vabdagar

Alltså magsjuka var ju inte vad jag hoppats på precis. Håll tummarna att ingen annan blir sjuk och att vi e friska t julafton. Förra julen var vi magsjuka. Slipper gärna denna...:-/

söndag 15 december 2013

Söndag


Julbak, adventsfika och kortskrivning. Styrketräning, zumba och snart lite mer paketinslagning. Vi orkade hälften igår. 

Har risgrynsgröt på kok i ugnen, blev så himla sugen! Fem arbetsdagar kvar sen är jag ledig i 17 dagar, lovely!❤️



lördag 14 december 2013

Julfint!

Har en liten last som innebär att jag är tvungen att hitta nåt fint till barnens julaftonskläder. Helst ska det inte användas innan heller. Här hänger de nu och väntar. 10 dagar till! 😉

Vilken vecka!!

Helt känslomässigt manglad efter en sån här vecka. Ellen trillade på förskolan i samband med Luciafirandet där och slog huvudet i ett element. 3.5 timme på Akuten, en dotter som svimmade och en massa väntan. Ett 4 cm långt jack i nacken fick limmas. 

Idag har vi lämnat bort våra älskade katter på obestämd tid. Barnen gråter, jag gråter och mitt hjärta värker! Man kan väl säga att det inte fungerade så bra med djur hemma. Så katterna har fått flytta hem till min pappa. Där får dem det hur bra som helst, saknar dem dock nåt fruktansvärt ändå...

Körde lite grill i mörkret till middag idag. Gott! Ellen var grillmästare ihop med Robban. Imorgon ska det bakas saffransskorpor och nu blir det Så mycket bättre och julklappsinslagning. Trevlig kväll!

söndag 8 december 2013

När tiden går fort...

Tjoff liksom, vad hände med den här helgen? Julfest i fredagskväll, träning och hos fina människor igårkväll, pepparkaksbak, snabb träning och kalas idag. Tjoff, så var det söndagkväll. Rysligt vad tiden går fort. Nu tänker jag tillbringa resten av söndagen i soffan tillsammans med film! Trevlig kväll på er!

torsdag 5 december 2013

Sven

Sven alltså! Var du tvungen att komma just idag? Vågar mig inte ut och iväg till gymmet så det fick bli hemträning istället. Nu kollar vi Jul med Ernst och dricker glögg och äter pepparkaksmuffins a la lågkolhydratkost. Dvs inget vanligt mjöl, väldigt goda. Hittade ett recept och gjorde om det lite. Mums.

Här kommer receptet! Ursprungsrecept jillsmat.se men jag har bytt lite saker och mängder!

Ingredienser
100 g smör
3 ägg
1 dl sötning typ stevia
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk eller psyllium
1 dl turkisk yoghurt 10 %
1-2 tsk pepparkakskryddor
½ tsk vaniljpulver
Lite salt

Hackad mandel ovanpå

Rör ihop allt och lägg i formar. Strö över hackad mandel. Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader.

 



God morgon!

 
Sitter här och dricker kaffe, har käkat omelett och ska strax köra till jobb. Tyst och lugnt i huset, övriga sover. Fast när jag gick ner vid fem satt Viggo och tittade på TV!!! Herregud, galna barn. Fast han sover igen, så nu sover resterande familjen i vår dubbelsäng. ❤️
Igår hade Ellen en kompis här och Viggo lekte hos en annan. Kände mig helt...överflödig, satt och drack kaffe och kopplade av. Idag blir det fika hos grannen efter jobb och träning ikväll! Ha en fin torsdag!

söndag 1 december 2013

Adventsmys







Första advent! Var tog hösten vägen? De flesta klapparna är köpta, skönt. Farmors gamla julgardiner uppsatta, älskar dem verkligen! Gamla, fina, passar bra i vårt lantliga kök. Barnens adventskalender pryder kökstaket. Äntligen fick vi nytta av stången i taket!

Lussebullebak med Ellen idag och träning! Fick med mig bästa grannen, kul! :) Nu kör vi hårt sista veckorna fram till jul. Let's do this!