måndag 29 september 2014

Helgen och ny vecka

Så var det måndag igen. Idag var det segt att komma upp ur sängen...Den var så skön...dessutom låg Ellen hos mig, hade mycket hellre stannat hos henne!
Igår var det simskola! Ellen är en riktig baddare på ryggsim, hon tycker det är kul.
Vi hade släktkalas för Viggo i lördags. Ellen fick gosa med Arvid. Så var hon nöjd. Viggo fick massa presentkort på Toys r us och ett stort lego chima paket. Bland annat!
Så det pysslade Viggo med igår, legobygge. Jag är lite stolt, legot är från 9-14 år och min 8åring fixar det i princip själv. ❤️

torsdag 25 september 2014

Hinner inte med..



 Bloggen hänger visst efter en smula, det har varit lite mycket. Igen. I helgen som gick fyllde Viggo år och vi var på Liseberg. Fantastiskt väder och massa folk. 

Veckan har sagt poff! Föreläsning i tisdags; en sagolik resa genom läroplanen. Jättebra om sagor, väldigt inspirerande! Gymmat, äntligen. Så skönt att vara i gång igen! Och imorgon är det fredag igen. Kalas på lördag för vår 8-åring! Trevlig kväll!

tisdag 16 september 2014

Hoppla

Det har visst gått en vecka sedan sist, den har gått av bara farten. 
I lördags var vi på middag hos vänner i byn. Väldigt trevligt och god mat. 
I söndags blev jag tyvärr magsjuk och har inte jobbat den här veckan. Idag mår jag bra igen, sitter just nu ute i solen. Vilken sensommarvärme! Håller alla tummar jag har på att ingen ska bli sjuk av övriga familjen. Viggo fyller år på lördag och vi planerar lite trevligheter då! Hoppas, hoppas! Magsjuka är ju så himla smittsamt.

tisdag 9 september 2014

Egentid en regnig tisdag


Tror detta kallas egentid. Barnen i skolan, jag sitter och väntar på att åka på besök till bup. Förhoppningsvis leder det till något bra. En vacker dag ska jag blogga mer om detta men inte nu och inte här.

Jag har svullna, kliande ögon och funderar på om det är allergi eller förkylning..Tog allergimedicin så får vi se om det hjälper. Likadant förra hösten, mycket märkligt. Tål inte kvalster heller men undrar om det verkligen kan vara det?

Trevlig tisdag!

 

söndag 7 september 2014

Ett brejk och härlig helg

Vilken helg! Vilket väder! Igår var Robban hos vänner och hjälpte till med målning av fönster, sen blev det kräftskiva med så mycket mat så jag höll på att spricka, så gott allt! 
Och strålande sensommarväder och värme har vi haft, så skönt att kunna sitta ute en kväll i September. 
Lite höstfint på trappan fixade vi igår! Hösten är väl snart här på allvar trots ljumma vindar just nu..

Viggo har varit på kalas idag och efteråt födelsedagsfika hos Anna och Peter. Mysigt! Terminens första zumbapass är avklarat, kul som vanligt! :-)

Annars ligger jag lågt just nu. Har bestämt mig för två veckors brejk från gymmet. Dels har jag dragit på mig en förkylning och dels behöver jag vara hemma och ladda batterierna mentalt. Känns lite konstigt att inte gymma dock men desto roligare att köra igång sen. Nu filmkväll och hämtmat. Två trötta kids redan i säng efter en sen kväll igår! 


fredag 5 september 2014

Hur härligt?

September månad och vi har inlett helgen med kladdkaka ute och bad i poolen. Barnen har vars en kompis här och jag sitter med kaffet i solen och lyssnar på två fnissiga 6åringar som ritar och skriver och fnittrar om vart annat! 

Jag och barnen städade igår så bara att softa idag, härligt härligt! Trevlig helg! ❤️

torsdag 4 september 2014

När livet går emot en

När man har det tufft omkring en är det skönt att veta att det finns personer i ens närhet som bryr sig. Besök med en blomma eller blomsterbud, ett sms eller telefonsamtal  betyder mycket. Det har varit ett par jobbiga veckor och en ständig oro som gnager. När det gäller ens barn tycks oron inte ha någon botten  och det kan kännas hopplöst. Jag hoppas att det finns någon mening med att man går igenom svåra saker...den tanken gör det lite lättare att uthärda.
Det brinner för fullt i kaminen, det är kallt om nätterna nu, även om det är fina sensommardagar för tillfället. Det skänker en viss ro att sitta här ensam med kaffekoppen denna tidiga morgon och lyssna på hur det sprakar. Jag önskar er alla en fin torsdag! ❤️


måndag 1 september 2014

Bomullsbröllop

Ett år sedan. Igår var det ett år sedan bi sa ja till varandra och ett år sedan vi blev förevigade av Pernilla på lycklig.foto. Tänk vad ett år går fort..ett helt år! Fast det känns som igår.


Barnlediga, i lördags, en hel dag med shopping för att sen komma hem till drinkar, god mat och tid med mannen jag älskar!
Svenska smaker: oxfilé, hemmagjorda pommes, svenska kantareller och sås med svenska färska lingon. Så väldigt gott!
Hemmagjord mangoglass med bär och nötter. Mums!
Min fina man! Som jag älskar för hans beslutsamhet. För hans osjälviskhet. För att han tänder fyr i kaminen och sätter på kaffe till mig när han går upp först. För att han lyssnar på mitt tjat och snappar upp att jag vill ha fler Mateus-tallrikar. För att han aldrig skulle stoppa mig från min tid på eget håll som jag behöver. Bland annat därför älskar jag honom.

Brunch på Sillen och Makrillen med bubbel igår, så mysigt ställe. På kvällen kurade vi ihop oss i soffan med lite (mer) bubbel och tittade på en läskig skräckfilm.

Ett år! En fin helg. Den kan man leva på ett tag!❤️